söndag 9 juni 2013

Trosa

På nationaldagen rullade 3 båtar från Arboga upp mot Trosa för lite gäddfiske.
Vi började med att köra söderut från hamnen, klarvatten så det sjöng om det, provade en potta som såg fin ut, fisk vakade och mycket betesfisk där inne men ingen fisk som ville bita i plasten.
Gled ut och längre in i viken, några följen innan dagens första fisk kom upp. Chrille lurade en 84 cm på en Svartzonkertail

 

 

Kul tyckte Molin som hade lite bakrus kvar från gårdagen.
Vi kör upp 3 st fiskar till i området men bestämmer oss vid 10 tiden att åka tillbaka till några andra ställen vi fiskat på tidigare.

Provar några kanter men inget händer, glider in i en vik med lite grumligare vatten och Fredda och Molla plockar fisk på vartannat kast, jag håller på och krokar av en fisk vid båtkanten när Fredda önskar assistant, en lite bättre fisk slukade hans Zonkertail, lugn och fin håvning så ligger gäddan där, skulle få vila lite men det ville inte gädda som hoppar ur håven och får bli håvad igen med håvtrassel som följd, 104 cm och 7,8 kg. Kul.



 

 
Fiskar klart viken med ett par 2-3,5 kg som följd innan vi byter plats och intar lunch.
Börjar fiska av en djupvass där det står tjockt med strömming. Fredda klipper en fisk omgående som jag glömt längd på men den vägde 5 kg.


 

 
Lika som bär ovan =) 17 st gröna upp i våran båt, helt okej snitt på fiskarna idag, grymt väder och bra sällskap gjorde att 12 timmar på sjön gick snabbt.
Åker eventuellt ut ikväll och kör ett kvällspass på Hjälmaren.
// Mathias
 

 

Inga kommentarer: